چشم انـداز و بـرنـامـه ها
چـشـم انـداز
من به عنوان یک جوان انقلابی جبهه نرفته ام، ولی به جنگ با کسانی آمده ام که در کشور اسلامیعزیزمان فقط به فکر منافع شخصی خود هستند… به جنگ مفاسد اقتصادی و ویژه خواران و رانت خواران و کسانی که با ناکارآمدی خود موجبات نارضایتی را در مردم بوجود میآورند و امید دارم که خداوند بزرگ یار و یاور ما بوده و بتوانیم با پشتیبانی شما مردم فهیم و بزرگوارِ شهرستانهای سیرجان و بردسیر در راه پیشرفت این حوزه انتخابیه گام برداریم.
جایگاه مجلس شورای اسلامیدر نظام مقدس جمهوری اسلامیجایگاهی بس رفیع است. شأنیت آن در قانون اساسی ، به عنوان منشور حاکمیت در کشور عزیز و اسلامیمان بسیار بلند مرتبه است. در اصل هفتاد ویکم قانون اساسی در خصوص جایگاه مجلس چنین آمده است که : مجلس شورای اسلامی در عموم مسائل در حدود مقرر در قانون اساسی میتواند قانون وضع کند . در اصل هفتاد و ششم قانون اساسی این صراحت وجود دارد که مجلس شورای اسلامیحق تحقیق و تفحص در تمام امور کشور را دارد.
معمار کبیرانقلاب حضرت امام خمینی(ره) در خصوص جایگاه ویژه مجلس چنین می فرمایند: «مجلس در رأس همه امور است». و همچنین میفرمایند: « مجلس تنها مرجعی است که برای یک ملت است. مجلس، قوه ی مجتمع یک ملت است و مجلس از همه مقاماتی که در یک کشور هست بالاتر است»، و « اگر مجلس شورای اسلامیبر طبق موازین شکل گیرد و نمایندگان آن افراد صالح و دلسوز مردم باشند چنین مجلسی منشاء اصلاح همه امور جامعه خواهد بود.»
رهبر معظم انقلاب نیز در خصوص جایگاه رفیع مجلس شورای اسلامی چنین فرموده اند : مجلس شورای اسلامی جایی است که امید ملت ما به آن نقطه است و این مجلس برای ملت سنگر است، اما سنگری در مقابل دشمنان، در مقابل آمریکا، در مقابل ضد انقلاب. برای اثبات این مطلب که مجلس نهاد بسیار مهمیاست میتوان به اختیارات و صلاحیتهای مجلس دراصول ۷۱ تا ۹۰ قانون اساسی اشاره کرد:
الف) وضع قوانین
ب) شرح وتفسیر قوانین عادی کشور
ج) طرح لوایح قانونی پس از تصویب هیأت وزیران
د) تحقیق و تفحص در کلیه امور کشور
ه) تصویب عهد نامهها، مقاوله نامهها ، قراردادها و موافقت نامههای بین المللی
و) گرفتن وام یا کمکهای بدون عوض داخلی و خارجی از طرف دولت
ز) رأی اعتماد به دولت
ح) سؤال از رئیس جمهور و یا هر یک از وزرا و همچنین استیضاح هیأت وزیران یا هر یک از وزیران
ط) رأی به کفایت یا عدم کفایت رئیس قوه مجریه
ی) رسیدگی به شکایات از طرزکارمجلس یا قوه مجریه یا قوه قضائیه و …
به خاطر جایگاه ویژه مجلس شورای اسلامی است که قانون اساسی نمایندگان مردم را در اظهار نظر و رأی خود در مقام انجام وظیفه نمایندگی آزاد گذاشته است و همچنین نماینده مجلس میتواند در مورد مسائل داخلی و خارجی کشور اظهار نظر نماید.
اگر به هر یک از بندهای اختیارات مجلس در قانون اساسی دقت کنیم میبینیم که چه میزان در کشور قابلیت تاثیر گذاری دارد. اینکه تمام قوانینی که در کشور اجرا میشود را مجلس وضع میکند و اصطلاح و بهبود این قوانین میتواند روند اصطلاح مشکلات را تسهیل کند.
همچنین توانایی نظارتی مجلس بر روی قوه مجریه ظرفیتی است که نمایندگان مجلس به عنوان وکلای ملت میتوانند با دقت بر کارهای دولت نظارت کند و در مقابل کم کاری و اشتباهاتش او را به پاسخگویی بکشانند. با توجه به این جایگاههای مهم مجلس باید نمایندگانی به آن راه پیدا کنند که در شأن این جایگاه باشند، لذا امام و رهبری برای انتخاب نماینده اصلح معیارهایی را معرفی کرده اند که در زیر به برخی آنها اشاره میکنیم :
– پایبندی به احکام اسلام و عدم انحراف عقیدتی و اخلاقی
– تقوا ، تدین ، صداقت و امانت
– پایبندی به نظام و قانون اساسی
– انقلابی و در خط امام (ره) بودن
– اهتمام به امور مستضعفین و دلسوز مردم و طبقات محروم
– روحیه مبارزه با راحت طلبی و مبارزه با مفاسد اقتصادی
– عدم وابستگی به کانونهای قدرت و ثروت
– ساده زیستی و پرهیز از اشرافیگری
– عدم وابستگی و تمایل به شرق و غرب
– پایبندی به وحدت ، انسجام ملی و حفظ عزت ملی
– شجاعت ، بصیرت و بینش سیاسی
– کارآمدی، دلسوزی، مردمیبودن و تجربه داشتن
– برنامه داشتن، خوشنامیو جوانگرایی
– نگاه کلان ملی داشتن
– تصمیم گیری مستقل با استفاده از نظر کارشناسی
– رعایت اخلاق و آداب اسلامیدر مباحث
– حریص نبودن برای تصدی سمت نمایندگی
– رعایت اخلاق تبلیغاتی و ندادن وعدههای نشدنی
انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامیهمزمان با قرار گرفتن انقلاب اسلامیدر برهه ی تاریخی خاصی شده که ورود انقلاب اسلامیبه گام دوم خود است. امسال در حالی انتخابات را در پیش داریم که به تازگی جشن چهل و یکمین سال پیروزی انقلاب را برگزار کرده ایم. رهبر انقلاب در بیانه گام دوم که به مناسبت چهل سالگی انقلاب اسلامیصادر کردند توصیههای مهمیدارند که راه گشای چهل سال دوم انقلاب خواهد بود از جمله این توصیهها که در جای جای فرمایشات رهبری قابل مشاهده است لزوم ورود جوانان برای حل مشکلات کشور است. ایشان در بندی از بیانیه میفرمایند: « مدیران جوان، کارگزاران جوان، اندیشمندان جوان، فعّالان جوان، در همهی میدانهای سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و بینالمللی و نیز در عرصههای دین و اخلاق و معنویّت و عدالت، باید شانههای خود را به زیر بار مسئولیّت دهند، از تجربهها و عبرتهای گذشته بهره گیرند، نگاه انقلابی و روحیهی انقلابی و عمل جهادی را به کار بندند و ایران عزیز را الگوی کامل نظام پیشرفتهی اسلامیبسازند»
با عنایت به شرحی که بیان گردید اینجانب محمد معتمدی زاده کاندیدای جوان انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، در چهل و یکمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، چهل و یک برنامه و هدف خود را جهت آگاهی و تنویر افکار عمومیمردم شریف حوزه انتخابیه ام یعنی شهرستانهای سیرجان و بردسیر به شرح ذیل اعلام میکنم. امیدوارم در صورت کسب توفیق الهی برای نمایندگی شما مردم عزیز و حضور در مجلس محترم شورای اسلامیبا بهره گیری از همه نیروهای کارآمد ، متدین ، متخصص و کارشناس بخصوص جوانان و استفاده از همه امکانات مادی و معنوی موجود در کشور عزیزمان ایران و همچنین هماهنگی و همکاری مدیران، کارشناسان و کارکنان محترم دستگاههای اجرایی و نیروهای خوش فکر و جوان این سرزمین طلایی بتوانم به این برنامهها و اهداف جامه عمل بپوشانم.
اهداف و برنامه ها
۱- تشکیل مجلسی مقتدر ، مؤثر و کارآمد ، با رویکرد برقراری حاکمیت قانون و اهتمام به اجرای قانون اساسی
۲- تلاش در جهت شفافیت ارکان نظام در مقابل مردم از جمله شفافیت رای وُکلای ملت تا مردم بدانند که منتخب آنها در هر مساله ی مجلس چه اظهار نظری میکند؛ زیرا دانستن حق مردم است.
۳- همچنین تلاش در جهت شفافیت امور مالی نمایندگان و مدیران اجرایی و دولتی تا جلوی ویژه خواری و رانت خواریِ سوء استفاده کنندگان از مسئولیتهایشان گرفته شود.
۴- تلاش برای پاسخگو کردن دولتها برای وعدههایی که در هنگام انتخابات به مردم میدهند و مردم هم به همین دلیل به آنها رای میدهند و همچنین پی گیری اجرایی شدن این وعدهها را بعد از انتخابات باید نمایندگان ملت به عهده گرفته و به مردم گزارش دهند.
۵- تلاش برای بودجه بندی دقیق کشور، اصلاح ساختار بودجه که چندی پیش مطالبه رهبری بود و هچنین توجه به تفریغ بودجه که نظارت قوه مقننه نسبت به دخل و خرج کشور است.
۶- تلاش برای تحقق سند چشم انداز توسعه بیست ساله کشور با عنایت به رهنمودها و تأکیدات مقام معظم رهبری
۷- تلاش در جهت بستر سازی قانونی برای رفاه اجتماعی و ارتقاء سطح معیشتی مردم خصوصاً اقشار محروم و آسیب پذیر جامعه. گرچه که نظام استکبار جهانی با ایجاد تحریمهای ظالمانه فضای اقتصاد کشور را تحت فشار قرار داده است اما بخشی از مشکلات کشور ناشی از ناکارآمدی مدیران و مشکلات داخلی است و قوی شدن از داخل میتواند حتی بر این تحریمهای ظالمانه هم غلبه کند. تجربه پیشرفتهای نظامیایران اسلامیعزیز در اوج تحریمها نشانه درست بودن این نگاه است.
۸- تلاش برای ایجاد زمینه وفاق ملی با لحاظ کردن حضور فعال نیروهای متدین و متخصص جامعه جوانان از زن و مرد با تأکید بر توانمند سازی آنان برای اشتغال مولد .باید جوانان متخصص را وارد مسئولیتها کنیم و از قدرت فکری و تواناییهای آنها برای غلبه بر مشکلات کشور استفاده کنیم که مشکلات هر چقدر هم بزرگ باشند در مقابل اراده جوانان متعهد راهی جز تسلیم ندارند.
۹- تلاش برای ایجاد مراکز اندیشه ورزی نخبگان در کنار ارگانهای تصمیم گیری کشوری و منطقه ای میتواند به علمیشدن تصمیماتی که در کشور و سطح شهرستانها گرفته میشود کمک کند . به این وسیله هم نخبگان را با مشکلات عینی کشور آشنا میکنیم و هم مدیران را کمک میکنیم که تصمیمات عالمانه ای بگیرند. این تجربه در کشورهای دنیا و در تهران آزموده شده است و میتواند برای دیگر نقاط کشور هم از آن کمک گرفت و فرایند قانونی شدنش را در مجلس طی کرد . این مراکز در ادبیات دنیا با نامهای «Think Tank» یا همان اندیشکده شناخته میشوند .
۱۰- تلاش برای جذب نخبگان شهرهای سیرجان و بردسیر که به عنوان افرادی موفق در سطح کشور یا حتی دیگر کشورها مشغول فعالیت هستند برای اینکه به پیشرفت و ارتقای کیفی فضاهای آموزشی ،درمانی،فرهنگی ، اقتصای و سیاسی شهر خود خدمتی هر چند در برهه ای از سال بکنند.
۱۱- تلاش درجهت حذف قوانین ضعیف ناکارآمد و موازی با هدف ارتقاء اعتماد عمومی به قانون و رفتار عمومی منطبق بر قوانین مترقی کشور.
۱۲- حفاظت وصیانت از حقوق ملی در عرصههای بین المللی با عنایت به سه اصل مهم عزت، حکمت ومصلحت که در عرصه سیاست خارجی توسط مقام معظم رهبری مورد تأکید قرار گرفته است .
۱۳- عنایت به گسترش فرهنگ دینی و نهادینه شدن فضایل اخلاقی در جامعه و پیگیری مبادلات فرهنگی با سایر کشورها با رویکرد حفظ هویت ملی و اسلامی .
۱۴- معتقدم همه امور در سایه امنیت و آسایش عمومی به سرانجام خواهد رسید. لذا ارتقاء ضریب امنیت اجتماعی و پیشگیری از بسط و گسترش جرائم و نابسامانیهای امنیتی و اجتماعی را دارای اولویت ویژه میدانم.همچنین معتقدم برای دفاع از کشور و آرمانهای مردم رشید ایران اسلامی الزاما می بایست توان دفاع ملی را افزایش داد تا هیچ کشوری فکرتجاوز به آب وخاک ما را در سر نپروراند.
۱۵- حمایت از کار آفرینی واستفاده از ثروت ملی و نیروهای انسانی کارآمد در این جهت و تقویت فعالیتهای بخش تعاون از برنامههای کاری اینجانب خواهد بود.
۱۶- ایجاد بستر و زمینه مناسب برای جذب سرمایههای داخلی وخارجی به منظورایجاد کار و اشتغال وبکارگیری نیروهای جوان در این زمینه .
۱۷- تلاش برای ایجاد انضباط هر چه بیشتر اداری و فراهم آوردن زمینههای انجام امور مردم در ادارات و سازمانها در حداقل زمان.
۱۸- حمایت از ورزشهای عمومی و ورزشکاران عزیز برای بالاتر بردن ضریب سلامت جسمی و روانی جامعه و توجه به ورزش بانوان، ورزشهای قهرمانی، ورزش افراد میانسال و سالخوردگان با ایجاد پارکها و میادین اختصاصی ایشان.
۱۹- حمایت از صنایع داخلی و جلوگیری از ورود بی حدوحصر کالاهای وارداتی برای حمایت از تولیدات داخلی
۲۰- تلاش برای استقرار دولت الکترونیک و کم کردن حجم مکاتبات اداری و سرعت بخشیدن به انجام امور مردم در ادارات و سازمانها با نگاه به ( طرح تحول نظام ادرای کشور ) و برنامههای هفتگانه این نظام.
۲۱- توجه به اصل مهم شایسته سالاری و پرهیز از تبارگرایی و توجه به اصل ثبات مدیریت کارآمد و ایجاد هماهنگی منطقی بین مدیران دستگاههای اجرایی همکار برای تحقق اصل تعامل و همکاری بین بخشی.
۲۲- تأکید بر اصلاح مقررات استخدامی و حذف قوانین هم عرض ، مقررات خنثی ، ناکارامد و تضییع کننده حقوق شاغلین (کارگران و کارمندان).
۲۳- تأکید و تلاش در راستای برقراری نظم و انضباط اداری و ارزیابی از عملکرد دستگاههای اجرایی با نگاه تخصصی و کارشناسانه و بهبود روشها برای جلب رضایت وتکریم ارباب رجوع و کاهش هزینههای مرتبط بر موضوع.
۲۴- تلاش و تأکید بر اجرای قانون خدمات کشوری و توجه ویژه به حقوق حقه فرهنگیان، بازنشستگان و….
۲۵- تلاش در جهت توانمندسازی دختران و زنان روستایی با تأکید بر ارتقاء سطح دانش ، بینش و مهارت آنان از طریق : گسترش آموزشهای فنی و حرفه ای ،ترویجی ، ایجاد مزارع نمایشی ، ایجاد کارگاههای کوچک تولیدی و مشاغل مولد
۲۶- تلاش در جهت هر چه توانمند کردن نهاد مردمیشورای اسلامیشهر و روستا و تقویت شوراهای فرادستی
۲۷- پیگیری برای گسترش حوزه اختیارات و تقویت امکانات و اعتبارات نهاد قانونی دهیاری در روستاها به عنوان مدیریت روستایی و به کارگیری فرد دهیار به عنوان مستخدم دولت و پرداخت حقوق وی بر اساس قانون کار
۲۸- تلاش برای جذب اعتبارات لازم در خصوص نو سازی مساکن روستایی
۲۹- درنظرگرفتن تسهیلات قابل توجه بانکی با یارانه مناسب برای روستاییان با ضمانت زنجیره ای.
۳۰- تلاش برای توسعه امکانات و خدمات بهداشتی و درمانی ، راهها ، امکانات مخابراتی و پستی و بانکی روستاها با تأسیس دفاتر ICT روستایی و بهره مندی جوانان علاقه مند به استفاده از شبکه جهانی(اینترنت) در روستاها .
۳۱- تلاش برای بهره مندی عموم روستاییان عزیز از نعمت الهی گاز به عنوان انرژی پاک و توسعه شبکه گاز رسانی به تمام مناطق روستایی .
۳۲- تلاش برای توسعه بهره مندی کشاورزان ، دامداران و باغداران محترم و تلاشگر برای استفاده از تسهیلات بانکی ارزان قیمت ، تأمین و در اختیار گذاشتن نهادههای کشاورزی ( کود و سموم مورد نیاز) به میزان کافی و از بین بردن بازار سیاه که آسیب اصلی آن به تولیدکننده می رسد.
۳۳- تلاش برای مکانیزه کردن کشاورزی و استفاده مناسب از تسهیلات ارزان قیمت و یارانه دار بانکی توسط کشاورزان محترم با ضمانتهای زنجیره ای .
۳۴- تلاش برای توسعه بیمه محصولات کشاورزی و استفاده عموم کشاورزان از کمکهای دولتی به هنگام بروزخسارت و برداشتن محدودیتهای موجود در این خصوص به نحوی که همه محصولات زراعی و باغی تحت پوشش بیمه ای قرارگرفته و تولیدکننده به هیچ وجه به هنگام بروزحوادث و خسارات آسیب نبیند.
۳۵- بهره مندی هر چه بیشتر حوزه انتخابیه از منافع وجود کارخانجات صنعتی از نظر دریافت عوارض ، اشتغال به کار نیروی جوان و بومی، و گردش مالی آنها در بانکهای استان و … از اهداف کاری اینجانب در دوره نمایندگی مردم در مجلس یازدهم خواهد بود.
۳۶- تلاش برای فراهم آوردن زمینه احساس امنیت در سرمایه گذاران محترم و حمایت از صاحبان صنایع و رفع قوانین محدود کننده و کاستن بروکراسی دست وپاگیر برای ایجاد زمینههای مناسب سرمایه گذاری هر چه بیشتر با ایجاد تعامل بین مدیران بنگاههای اقتصادی و کارخانجات.
۳۷- پیگیری برای استقرار صنایع تبدیلی، صنایع بسته بندی و نگهداری کننده(سردخانه) درمناطق حاصل خیز
۳۸- پیگیری صنایع تبدیلی در پسته سیرجان که دارای سالیانه حدود ۲۴۰۰۰ تن پسته است و اگر صنایع تبدیلی در اینجا فعال شود میتواند به ارزش افزوده آن در مقابل خام فروشی این محصول کمک کند.
۳۹- پیگیری ساماندهی مناطق گردشگری.
۴۰- پایبندی به اصول وارزشها و نترسیدن و نهراسیدن از هر موضوع و فشار سیاسی باتوانمندی لازم و جسارت انقلابی.
۴۱- تلاش مستمر و مجدانه برای داشتن مجمع نمایندگانی فعال وکارآمد در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی. چراکه نبود هماهنگی بین نمایندگان هراستانی موجب تضییع حقوق همان استان وتمامی حوزههای انتخابیه میگردد.همچنین به اعتقاد من همه نمایندگان استان باید با هماهنگی و ارتباط نزدیک مسائل مرکز استان راپیگیری وتمشیت نمایند.