به گزارش مفدا سیرجان؛ جلسه ی اردوهای جهادی ساعت ۹ روز شنبه مورخ ۱۵/۱۰/۹۷ در محل سالن سلامت شبکه بهداشت و درمان تشکیل شد. در این جلسه که تعدادی از مسوولین شهرستان، نمایندگان ادارات و دانشگاه ها حضور داشتندبه بحث و تبادل نظر در زمینه «اردوهای جهادی» پرداختند. در ابتدای این جلسه مهندس معتمدی زاده با قرائت آیاتی چند از کلام ا… مجید جلسه را آغاز و سپس دکتر ارسلانی معاون فرهنگی و آموزش دانشکده علوم پزشکی سیرجان به سخنرانی پرداخت و گفت: واژه اردوی جهادی از دوکلمه تشکیل شده. اردو به معنای باهم و به صورت دسته جمعی و جهاد به معنای تلاشی که در راه خداوند انجام می شود. مهم ترین هدف اردوهای جهادی خودسازی معنوی و اشاره به حس انسان دوستی است و با تشکیل اردوهای جهادی، فرهنگ جهادی توسعه پیدا می کند و تمام افراد در این امر سهیم می شوند و مشارکت می کنند و چون مسئولین وقت ندارند مناطق محروم را از نزدیک ببینند با این طرح، مشکلات مناطق محروم مشخص می شود. وی در پایان سخنانش افزود: طرح اردوهای جهادی بسیار تأثیر گذار است و باعث ایجاد مشارکت می شود.
خانم مهری زیدآبادی مسوول امور فرهنگی و فوق برنامه دانشکده علوم پزشکی و دبیر دبیرخانه ستاد اردوهای جهادی در سخنانی ضمن خوش آمد گویی به فعالان امور فرهنگی و اجتماعی سیرجان گفت: با توجه به اهمیت خدمت رسانی به مناطق کمتر برخوردار و محروم و مدیریت جهت دهی و استفاده از پتانسیل بالای دانشجویان و نسل جوان و علاقمند برای امدادرسانی در حوزه هایی که توان و تخصصش را دارند شکل قانونمند و هدفمندی به خود بگیرد نیاز به اردوهای جهادی احساس می شود و این از مسئولیت های این ستاد است لذا با همفکری هایی که در جلسه ای با رئیس ستاد اردوهای جهادی وزارت، دکتر تاج فرد شده تصمیم بر این شد تا از همفکری سایر ارگان ها و افراد صاحب نظر و متخصّص در این زمینه در پیشبرد این هدف والا استفاده گردد. لذا از شما دعوت کردیم تا در اولین جلسه ستاد اردوهای جهادی ما را همراهی کنید تا ان شاءا… منشأ خیر بسیاری جهت شهرستان خودمان باشیم.
مهری زیدآبادی ادامه داد: طی بخشنامه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دهه مبارک فجر بایستی حداقل دو اردوی جهادی در مناطق کم برخوردار برپا شود. بنابراین از همگی تقاضا می شود با توجه به شناخت حوزه های مختلف و اطلاع از وضعیت کلی شهر و حومه، نظرات، پیشنهادات و کمک های خود را در اختیار این ستاد بگذارید و این هدف والای خدمت رسانی به مردم محروم است که ما را دور هم جمع نموده تا به مدد و لطف الهی بتوانیم این هدف را توسعه دهیم.
آقای بهاءالدینی معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری هم که در این جلسه حضور داشت گفت: اردوهای جهادی شباهت زیادی به جبهه و جنگ دارد و تنها دلیلی که در زمان جنگ در برابر دشمن ایستادگی شد، روحیه معنوی و توسل به ائمه اطهار (علیهم السّلام) و روحیه اسلامی و دینی بوده است و خیلی از افراد علاقمند در این زمینه دارای روحیه خاصی هستند و در زمینه ناهنجاری های اجتماعی مانند اعتیاد و و مصرف مشروبات الکلی و در بحث سازندگی از توان بسیج هم استفاده شود. اردوی جهادی باعث تقویت بنیه فرهنگی هست و باید در این مسائل فرهنگ سازی شود .بخش گلستان و بلورد در همه زمینه ها کمبود دارند و مدرسه های عشایر هم کمبود و نارسایی وجود دارد و در این مناطق باید افراد استعدادیابی شوند و در این بحث کار کنند تا آینده درخشانی داشته باشیم.
دکتر معتمدی زاده معاون توسعه مدیریت و منابع شهرداری سیرجان هم گفت : بحث اردوهای جهادی بسیار عالی و این مهم اعتماد سازی نسبت به نظام است. امروز که مسائل و مشکلات مردم بسیار زیاد است حتی مشاور هم می تواند وارد خانه شود و در این زمینه کمک جهادی کند. وی ادامه داد: شهرداری هم در راستای وظایف اجتماعی خود در این زمینه همکاری می کند. از ظرفیت های زیاد نیروی دریایی و رسانه ها هم به هر شکل باید کمک گرفته شود و آنها هم بطور حتم آماده خدمت رسانی هستند.دکتر معتمدی زاده در کسوت عضو افتخاری با ستاد اردوهای جهادی همکاری خواهند داشت.
سرهنگ سبز علی پور جانشین فرمانده سپاه سیرجان نیز در سخنانی گفت: با توجه به تجاربی که قبلاً کسب شده اگر اردوهای جهادی به چند گروه متفاوت تقسیم شوند تأثیر بسیار بسزایی دارند مثلاً گروه های مختلفی در جهت ساخت و ساز ،کشاورزی، پزشکی، زیبا سازی مساجد و کتابخانه ها فعالیت داشته باشد. وی افزود: باید یک گروه برای کار فرهنگی ساماندهی شوند. این گروه می تواند از ظرفیت های زیاد دانشجویی استفاده کند و دانشجویان با توجه به نیاز منطقه ای که قرار است اردوی جهادی در آن صورت گیرد فعالیت کنند. در این صورت جریان همگنی ایجاد می شود و بسیار تأثیر گذار است. ایشان در این زمینه مثالی هم زدند و گفتند چندی پیش پس از نیازسنجی در روستای امیرآباد از توابع شهرستان سیرجان، با برپایی اردوی جهادی نیازهایی از قبیل ساخت مدرسه و مسجد را در دستور کار قرار دادند و همچنین با همکاری جهاد کشاورزی اردوی یک روزه درختکاری را هم داشتند.
وی در پایان سخنانش پیشنهاد داد : ابتدا محل اجرای اردوی جهادی مشخص شود و پس از نیازسنجی، خدمات فرهنگی که هر بخش می تواند بر عهده گیرد هم مشخص شود.
علیرضا مریدی هم که به عنوان کارشناس بهداشت در این جلسه حضور داشت گفت: در اردوهای جهادی از ظرفیت ها باید استفاده شود، فرهنگ را در روستاها ارتقا دهیم در روستاها فاصله بین فرهنگ هاست اگر این فاصله را کاهش دهیم و ظرفیت دانشگاهی را به روستاها منتقل کنیم با توانمند کردن افراد در روستاها با کمترین هزینه نتیجه بسیار خوبی داریم.
دکتر علی افاضاتی هم که به عنوان نماینده موسسه معراج اندیشه گل گهر در این جلسه حضور داشت گفت: برای خدا کار کردن و جهادی یعنی جدا شدن از گزارش دهی و این مهم در اولویت است. مهمترین هدف تربیت خود جوان هاست تا آنها را از بی تفاوتی ها بیرون بیایند و بتوانند با این مشارکت ها احساس مفید و تأثیرگذار بودن داشته باشند. این اردوها روحیه بسیجی را تقویت کرده و مقاوم سازی صورت می گیرد.
آقای رحیم شمس الدینی معاون فرهنگی دانشگاه صنعتی هم گفت: در زمینه اردوهای جهادی اشتراکات با اساسنامه وزارت علوم و وزارت بهداشت را یکی کنیم و نقاط قوت را پیدا کنیم تا بتوانیم عمده نیاز کارآفرینی در روستاها را دنبال کنیم. وی محصولاتی که در روستاها تولید می شوند را مثال زد و گفت: در این زمینه نحوه عرضه، توزیع و بسته بندی بهداشتی آموزش داده شود که سود کشاورز و تولید کننده روستایی توسط واسطه گر به جای دیگری نرود و همچنین مشاغل جانبی محصولات را دنبال کنیم و خدمات زیر بنایی مانند عمران، مکانیک، برق و بحث مدیریت توزیع محصولات هم فراموش نشود.اگر این موارد صورت گیرد باعث ایجاد اعتماد بنفس شده و افراد از اینکه خدمت رسانی به آنها انجام شده خوشحال و راضی هستند.
مهدی عماد معاون اداری مالی دانشکده فنی کوثر سیرجان هم افزود : اگر در زمینه اردوهای جهادی فرهنگ سازی و برنامه ریزی شود می توان از بیشترین نتیجه برخوردار شد. همجنین با توجه به اینکه دانشجوها برای فعالیت و مشارکت جهادی آماده هستند باید از آنها استفاده شود. وی فعالیت جهادی در زمینه کسب و کار و مشاغل خانگی را بسیار مهم و مفید ارزیابی کرد .
علی سلیمی مسوول بسیج دانشجویی سیرجان هم که در این جلسه حضور داشتند افزودند: امام علی (علیه السّلام) فرمودند: جهاد دری از درهای بهشت است که خداوند آنرا به روی بندگان خود گشوده است. وی ادامه داد: خدمت به محرومان نوعی وظیفه همگانی است و افرادی که به اردوهای جهادی می روند سفیران کار و تلاش هستند. مجموعه بسیج دانشجویی از سال ۱۳۹۰ استارت اردوهای جهادی در مناطق جنوب استان را زده که بازخورد بسیار خوبی داشته. وی گفت: در این اردوها ابتدا نیازهای مناطق محروم بررسی و سپس دانشجوی مجرّب و کارآزموده به آن بخش اعزام می شود. باید هدف ما در این زمینه آشنایی دانشجویان با فرهنگ جهاد و محرومیت زدایی مناطق محروم باشد. وی در پایان سخنانش گفت: مسئولین به جوانان اعتماد داشته باشند و آن ها را حمایت کنند تا محرومیت زدایی به معنای واقعی کلمه را در شهرستان و خارج از شهرستان داشته باشیم.
دکتر فخریان فرمانده پایگاه بسیج کارکنان دانشکده علوم پزشکی سیرجان که از دیگر حاضرین در این جلسه بود گفت: بسیج کارکنان دانشکده علوم پزشکی سیرجان آمادگی کامل را دارد تا در زمینه خدمات پزشکی، فرهنگی و خدمات نیروی انسانی کمک رسانی کند.
حسن رضازاده مسوول بسیج سازندگی ناحیه سیرجان گفت : اعزام گروههای جهادی باید پشتوانه داشته باشند تا خدمتی که در یک منطقه مشخص شده صورت می گیرد به ثمر بنشیند و این طور نباید نباشد گروه جهادی دوره اش که تمام می شود کار نیمه تمام بماند.
علی زیدآبادی از کارکنان دانشکده علوم پزشکی سیرجان گفت : پیشنهاد من این است که تلاش اردوهای جهادی در داخل شهرستان باشد تا نتایج بهتر و ملموس تری داشته باشد و باعث رغبت شود چون برپایی اردوی جهادی در خارج شهرستان هم هزینه بر است و هم وقت زیادی می گیرد.
عباس بهنیا مدیر فرهنگی دانشگاه آزاد هم افزود: دانشگاه آزاد در زمینه اردوهای جهادی سابقه دارد و می تواند حمایت کند. وی گفت: از آستان قدس رضوی و از خیرین برای همکاری در این زمینه می توان دعوت کرد و همچنین در سطح شهر تبلیغات شود و از مدرسان دینی برای مسائل مذهبی استفاده کنیم و همچنین از جامعه روانشناسی شهرستان می توانیم برای منظور فعالیت های جهادی استفاده کنیم.
مهدی باسفهرجانی از بخش اورژانس ۱۱۵ گفت: EOC دانشکده علوم پزشکی سیرجان در زمینه آموزش های عمومی، امداد و کمک های اولیه و همچنین کمک در برپایی کمپ های سلامت آماده خدمت رسانی و مشارکت جدّی در اردوهای جهادی است.
رضا مرادپور نماینده جمعیت هلال احمر کانون دانشجویی هم گفت: هلال احمر در بحث اردوهای جهادی از دانشجویان که آموزش دیده اند استفاده می کند. در این زمینه علاقمندان همکاری داشته اند و خواهند داشت. ما با توجه به تجربه ای که در امدادرسانی در زلزله کرمانشاه داشتیم اعلام می کنیم که نیاز به ایجاد نشاط روحیه شاد برای کودکان در اولویت است. نظرمان در بحث اردوهای جهادی نظرمان این است که برنامه های نمایشی برای کودکان در روستاها گذاشته شود تا روحیه شادی و نشاط در آنها ایجاد تقویت شود و همچنین محله آباده که از محله های محروم شهر سیرجان است مشکلات زیادی دارد و باید در کانون توجه برای برپایی اردوی جهادی قرار گیرد.
در پایان جلسه نیز آقای بهاءالدینی معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری ویژه شهرستان سیرجان نیز در زمینه تخصیص وام خود اشتغالی که به افراد توانمند متقاضی در روستاها داده می شود اعلام آمادگی کردند.
عکس ها: مصطفی زیدآبادی
[divider]
[ux_gallery ids=”1059,1060,1061,1062,1063,1064″ col_spacing=”xsmall” columns=”3″ animate=”fadeInUp” text_align=”center” text_size=”small”]